Sikkerchat.dk

Venskab og følelser online

Det Kriminalpræventive Råd Red Barnet

Sladdersider

Der var engang et chatsted, hvor man kunne sladre. Man kunne kun blive medlem og få adgang til mange ’venskaber,’ hvis man fortalte noget dårligt om andre. For eksempel: ”Jeg ved, at der går en pige på en bestemt skole, som har en mor der drikker...” Eller ”jeg ved, at der er en dreng fra en bestemt klasse, som har fået en grim kæreste…"

Sladderen på chatsitet kom ud på skoler og ødelagde venskaber for en masse elever. Alle vogtede på hinanden. Rigtig mange børn og unge levede i frygt for, hvad der nu skulle skrives om dem.  Efter et stykke tid, blev problemet taget op i skolen. Det stoppede den dårlige stemning. De fleste på skolen meldte sig ud af siden. Men siden er der stadig den dag i dag.


Pas på hinanden!
Når vi er sammen med andre, uanset om det er i skolen eller på nettet, og uanset om det er venner eller nogen vi først lige har mødt, så er det vigtigt at være opmærksom på at respektere hinandens grænser. Et venskab, der bygges på at fortælle dårlige ting om andre, er ikke noget rigtigt venskab.

”Hvis det at være venner betyder, at man skal komme med dårligt sladder, så er det ikke rigtige venner. Så respekterer man bare ikke hinanden!

Sara, 5. b