Sikkerchat.dk

Venskab og følelser online

Det Kriminalpræventive Råd Red Barnet

Venner på nettet

Fortæl dine forældre om dine nye net-venner.

”Jeg spiller et spil på nettet, som jeg spiller næsten hver dag. Der har jeg mødt en anden dreng, som er 18 år og er fra Irland. Selv om jeg går i femte klasse, så synes jeg godt, man kan være venner med en på 18. Det er vel lige meget, om han er 12 eller 18 år, bare man har det sjovt og kan spille sammen på nettet?!

Mine forældre flippede helt ud, da jeg sagde, at han havde givet mig sit mobil- og skypenummer, så vi kunne ringe sammen, når vi skulle spille. Jeg synes, de skulle slappe lidt af. Vi er jo bare venner på nettet!”

Hvorfor flipper forældrene ud?
Der er mange børn og unge, der har prøvet at komme i kontakt med en på nettet, som de senere mødes med i virkeligheden. Og langt de fleste gange er det en god oplevelse. Men en gang imellem går det også galt. Nogle børn har prøvet at møde pædofile på nettet. Det sker ikke tit, men det sker. Og det kan nogle gange gøre forældre og andre voksne urolige.

Hvis du godt kunne tænke dig at snakke med en online-ven, så sig det til dine forældre eller en anden voksen. Lad dem lytte med til jeres skype/mobil samtale de første par gange, så I alle ved, at din ’nye’ ven er ok.

Og følg så ellers smartreglerne her på sikkerchat.dk!

Se video om sikkerchat her:

Billede
Vidste du?

• 40% af europæiske unge har søgt efter nye venner på internettet.
• 34% har tilføjet folk til deres venneliste eller adressebog, som de aldrig har mødt.

Kilde: EU Kids online 2011

Del dine oplevelser med os

Del dine oplevelser med os