Sikkerchat.dk

Konflikter og chikane

Det Kriminalpræventive Råd Red Barnet

Mobning og sladder

Desværre findes der også mobning og sladder online. Det er rigtig ubehageligt for den, det går ud over, og personen kan ikke føle sig tryg nogen steder.

Gode råd om mobning og sladder:

Vær med til at skabe en god stemning online

  • Lad være med at drille og mobbe online – det er ubehageligt og ikke god stil.
  • Hvis du bliver mobbet, så sig det til nogen. Det er ikke din skyld, og der skal gøres noget for, at det stopper.
  • Alle har fortjent at leve et liv uden mobning - gør dit til, at mobningen stopper.


Jeg er blevet uvenner med en ven på sms

  • Hvis du er blevet uvenner med en af dine venner på sms, kan det måske være fordi, der er sket en misforståelse. Når man sms’er sammen, kan det tit være svært at vide, om den anden fx driller for sjov. Måske skulle du prøve at ringe til din ven eller veninde og få talt om, hvad det var, der gik galt.


Jeg får mobbe-smser fra nogen i skolen

  • Hvis du modtager ubehagelige sms'er fra nogen i skolen, er det godt, hvis du har mod på at konfrontere dem og sige, at du ikke vil have det. Hvis ikke det lykkes, er det vigtigt, at du får talt med en voksen om det, så I sammen kan få det stoppet.


Nogen har lavet en hadeside på Facebook

  • Det er en meget alvorlig ting, hvis nogen har lavet en hadeside på nettet. Få en voksen til at hjælpe dig med at lukke siden. Hvis det er nogen, du kender, der har lavet den, kan I sige til dem, at de skal lukke den. Ellers har man mulighed for at anmelde hadesider – enten til sitet eller til Red Barnet.


Jeg er blevet udelukket fra Facebook af de andre i klassen

  • Hvis de andre fra klassen har lukket dig ude fra en side på nettet, kan det være en god idé at prøve at finde ud af hvorfor. Måske er der en logisk forklaring? Hvis de bare gør det for at være onde, skal du sige det til dine forældre eller en lærer, du stoler på. Sammen kan I finde ud af, hvordan problemet kan løses.

 

Billede
Få hjælp

Her kan du få yderligere hjælp og rådgivning om chat:

Cyberhus
Børns Vilkår

Del dine oplevelser med os

Del dine oplevelser med os
Vidste du?

6 % af europæiske 9-16-årige er blevet mobbet online, og 3 % indrømmer selv at have mobbet andre online. Endnu flere er blevet mobbet offline - 19 %, og 12 % indrømmer at have mobbet andre offline.

Kilde: EU Kids Online 2011