Sikkerchat.dk

Brevkassen

Det Kriminalpræventive Råd Red Barnet

Denne brevkasse er til for DIG - der har spørgmål om online-livet!


  • Fordi vi ved, at mange børn og unge oplever noget ubehageligt, når de chatter på nettet eller over deres mobiltelefon.
  • Fordi vi er eksperter i alt det, der handler om digital mobning og krænkelser på nettet.
  • Fordi vi ved, at det kan være svært og hårdt at tumle med det hele selv.

Derfor: Skriv til Sikker Chats brevkasse, hvis du oplever tvivl og utryghed i dit liv online! Du får svar inden for en uge.


Du kan spørge om:

Alt hvad der handler om ubehagelige, underlige og utrygge oplevelser, du har på chat og sms. Både de oplevelser du kan have med dine kammerater, og dem du kan have med fremmede, som du er kommet i kontakt med på nettet.
Spørg, når du bliver utryg, usikker, vred, såret eller føler dig alene. Vi står til rådighed for dig, og vi giver dig hurtigt svar.
Og så kan du være helt anonym.

Hvis du har spørgsmål, som ikke er relateret til dit digitale liv, vil vi opfordre dig til at besøge børneportalen.dk, hvor du med få klik på musen kan finde frem til, hvor du kan få hjælp inden for en lang række temaer.

Sådan får du svar:

  1. Skriv dit spørgsmål ved at klikke på ”Skriv dit spørgsmål her” ude til venstre. Vi behøver ikke kende dit navn, men hvis du gerne vil have et personligt svar sendt til din mail, skal du blot sætte kryds i det lille felt under spørgsmålet og så skrive din mailadresse. Det er kun panelet, der kan se din mailadresse og på den måde sende dig et helt personligt svar.
  2. Hvis du har skrevet mailadresse på, vil du efter en til to hverdage modtage et svar fra en af vores eksperter. Her ude til højre kan du se, hvem de er.
  3. Hvis du ikke har skrevet din mailadresse på, vil der gå cirka en uge, før du kan læse spørgsmål og svar her på siden. Alle spørgsmål og svar bliver bragt.

Spørgsmål fra voksne

Brevkassen får nogle gange spørgsmål fra voksne. Ofte er disse spørgsmål eller svar ikke egnet til at blive bragt på sikkerchat.dk, som jo henvender sig til børn og unge. Hvis du som voksen skriver og i forbindelse med dit spørgsmål klikker ”ja” til svar på mail og skriver din mailadresse, vil vi gerne besvare direkte og fortroligt.

Sikkerchat-panelet:

Gitte Jakobsen ...

Gitte Jakobsen ... er seniorrådgiver i Red Barnet og arbejder med temaerne vold og seksuelle overgreb, online og offline.

Marianne Pihl ...

Marianne Pihl ... er seniorrådgiver i Red Barnet, står bag sikkerchat.dk og arbejder med børns sikkerhed på nettet.

Kuno Sørensen ...

Kuno Sørensen ... er psykolog og arbejder i Red Barnet med at gøre børns og unges brug af internet og mobil trygt.

Penille Rasmussen...

Penille Rasmussen ... rådgiver børn og unge og arbejder med deling af private billeder på nettet.