Sikkerchat.dk

Slet det

Det Kriminalpræventive Råd Red Barnet

Ask.fm

Ask er et socialt medie, hvor man kan stille hinanden spørgsmål. Da man kan være helt anonym, oplever mange også at få ubehagelige spørgsmål – også flere gange, hvis de ikke svarer på det første gang. Husk, at du altid selv bestemmer, hvad du har lyst til at svare på, eller om du har lyst til at sende et billede.

Herunder kan du finde vejledninger i, hvordan du sletter et spørgsmål, svar eller billede, du selv har delt, anmelder et spørgsmål, svar eller billede, andre har delt, eller hvordan du sletter din profil.

Slet et spørgsmål, svar eller billede, du selv har delt

Anmeld et spørgsmål, svar eller billede, andre har delt

Slet din profil 

___________________________________________________________________________

Slet et spørgsmål, svar eller billede, du selv har delt

 1. Find det spørgsmål, svar eller billede, som du gerne vil slette.
 2. Klik på de tre prikker nederst til højre under spørgsmålet.
 3. Du bliver nu spurgt, om du gerne vil fjerne/slette dit svar til spørgsmålet. Her skal du klikke ’slet’.
 4.  

Anmeld et spørgsmål, svar eller billede, andre har delt

Hvis du finder et spørgsmål, svar eller billede på Ask.fm, som omhandler dig, og som du gerne vil have slettet, er der forskellige ting, du kan gøre. Hvis du ved, hvem personen er, så er det en god idé først at spørge personen, om de vil slette det. Hvis de ikke vil det, så bliver du nødt til at anmelde det, som du gerne vi have slettet, til Ask.fm.

Det er lettest at anmelde til Ask.fm fra en computer og ikke via appen. Du anmelder et spørgsmål, svar eller billede til Ask.fm sådan her:

 1. Find det spørgsmål, svar eller billede, som du vil anmelde.
 2. Kopier URL-adressen til den side, for den skal du bruge om lidt. URL-adressen er det felt øverst på internetsiden, og den er ofte meget lang. På billedet herunder er en rød pil, der peger på, hvor du finder URL-adressen på en hjemmeside. URL-adresse
 3. Gå til Ask.fms anmeldelsesside.

  De beder dig om at udfylde:
  • First name = Dit fornavn
  • Last name = Dit efternavn
  • E-mail = e-mail
  • Inquiry type = grunden til, at du skriver. Du kan fx vælge "Bullying". Det betyder mobning. Du kan fx også vælge "Other violation". Det betyder en anden slags overgreb.
  • URL of reported profile = her indsætter du URL-adressen (den du kopierede i punkt 2.)
  • Summary = fortæl, hvad der er sket. Det er en god ide at forklare, hvorfor du mener, at billedet er imod Ask.fms retningslinjer. Det kan fx være, at det er et billede, som bruges til mobning.
  • Details = Her kan du skrive flere detaljer.

  Anmeldelsessiden er på engelsk. Du kan godt skrive til Ask.fm på dansk, men de svarer hurtigere, hvis du skriver på engelsk. Skriv derfor på engelsk, hvis du kan. Du kan evt. få hjælp af en voksen eller af os her på Slet Det til at skrive på engelsk. 

 4. Herefter kan du tilføje et billede under ’Attach a file’. Det kan fx være, hvis du har taget et skærmbillede af det spørgsmål, svar eller billede, der er imod reglerne.
 5. Klik på "Finish".

 

Slet din profil

Det er desværre ikke muligt at slette din profil hos Ask.fm, men du kan i stedet deaktivere den. Det betyder, at andre brugere ikke længere kan se din bruger.

Du deaktiverer din profil på Ask.fm sådan her:

 1. Åben sidemenuen ved at klikke på symbolet med de tre små linjer øverst i venstre hjørne.  
 2. Klik på ’Indstillinger’
 3. Klik på ’Konto’
 4. Klik på ’Deaktiver konto’
 5. Skriv dit password for at bekræfte, at du gerne vil deaktivere din konto og dermed gøre din profil usynlig for andre. 

Det er vigtigt, at du ikke logger ind igen, medmindre du er sikker på, at du gerne vil aktivere din profil igen – og dermed lade andre se den.