Sikkerchat.dk

Slet det

Det Kriminalpræventive Råd Red Barnet

Facebook

Facebook er et socialt medie, hvor man kan dele statusopdateringer, billeder eller videoer, som ens Facebook-venner kan ’synes godt om’ eller kommentere. Man kan også blive medlem af forskellige grupper eller følge forskellige sider med forskellige emner.

Herunder kan du finde vejledninger i, hvordan du sletter billeder eller videoer, du selv har delt, anmelder billeder eller videoer, andre har delt, fjerner dit ’tag’ fra noget, andre har delt eller sletter din Facebook-profil.

Slet et billede eller en video, du selv har delt

Anmeld et billede eller en video, andre har delt

Fjern dit ’tag’ fra et billede eller en video, andre har delt

Slet din profil

___________________________________________________________________________

Slet et billede eller en video, du selv har delt

Hvis du vil slette et billede eller en video, som du selv har lagt op på Facebook, skal du gøre sådan her:

  1. Klik på billedet eller videoen, som du vil have slettet
  2. Klik på indstillinger nederst under billedet eller videoen
  3. Vælg ’Slet dette billede’ og klik på ’Bekræft’ Hvis andre har delt dit billede eller din video videre, vil det ikke være nok at slette det fra din egen profil. Hvis andre har delt dit billede eller din video videre og ikke vil slette det selv, bliver du nødt til at anmelde det til Facebook for at få det slettet. Det kan du læse mere om under ”Anmeld et billede eller en video, andre har delt” nedenfor.

Anmeld et billede eller en video, andre har delt

Hvis du finder et billede eller en video på Facebook, som du er på, og som du gerne vil have slettet, er der forskellige ting, du kan gøre. Hvis du kender personen, så er det en god idé først at spørge personen, om de vil slette det. Hvis de ikke vil det, så bliver du nødt til at anmelde det, som du gerne vil have slettet, til Facebook. Det er lettest at anmelde til Facebook fra en computer og ikke via appen.

Du anmelder et billede eller en video til Facebook sådan her:

  1. Find billedet eller videoen på Facebook og kopier URL-adressen til den side, for den skal du bruge om lidt. URL-adressen er det felt øverst på internetsiden, og den er ofte meget lang. På billedet herunder er en rød pil, der peger på, hvor du finder URL-adressen på en hjemmeside.
    URL-adresse
  2. Gå til Facebooks anmeldelsesside
  3. Udfyld felterne på anmeldelsessiden. Når du anmelder til Facebook, er det vigtigt, at du skriver, hvorfor billedet eller videoen skal slettes. Det kan for eksempel være, fordi det er imod Facebooks regler om nøgenbilleder, eller at det er noget, som bruges til mobning.

Fjern dit 'tag' fra et billede eller en video, andre har delt

Hvis der er en, der tagger dig i et billede eller en video, som du ikke vil være tagget i, kan du fjerne tagget. Ved at fjerne tagget vil billedet eller videoen ikke blive forbundet direkte med din profil, men billedet eller videoen vil stadig kunne findes på Facebook. Hvis du har fundet et billede eller en video af dig selv på Facebook, som du har det fint med ligger på Facebook, men som du ikke vil være tagget i, fjerner du tagget sådan her:

  1. Klik på billedet, som du vil fjerne tagget fra
  2. Klik på indstillinger
  3. Klik på ’Fjern tag’ og herefter ’OK’

Slet din profil

Hvis du vil slette hele din profil på Facebook, er det lettest at bruge en computer og ikke appen.

Du sletter din profil på Facebook sådan her:

  1. Log ind på din profil på Facebook.com
  2. Gå til Facebooks sletteside
  3. Klik på ’Slet min konto’
  4. Skriv din adgangskode til Facebook og udfyld ’sikkerhedstjekket’ ved at skrive de bogstaver, der står i billedet, som vises. Billedet kan se lidt mærkeligt ud, men det sikrer, at det ikke er en hacker-robot, der forsøger at slette din profil.
  5. Klik på ’Ok’.

    Du har nu slettet din profil på Facebook. Vær opmærksom på, at Facebook gemmer din profil i 14 dage, hvor den ikke vil være synlig for andre. Men hvis du logger ind igen, så genskabes profilen. Log derfor ikke ind, hvis du fortsat gerne vil slette din profil.