Sikkerchat.dk

Slet det

Det Kriminalpræventive Råd Red Barnet

Instagram

Instagram er et socialt medie, hvor man kan dele billeder og korte videoer, som ens Instagram-følgere kan ’synes godt om’ eller kommentere. Man kan også bruge forskellige ’hashtags’ – ord, som kategoriserer ens billede eller video sammen med andres billeder eller videoer med samme hashtag.

Instagram er ejet af Facebook. De måder man sletter egne billeder og videoer, anmelder andres billeder og videoer samt fjerner ’tags’, minder derfor meget om de måder, man gør det på Facebook på. Herunder kan du finde vejledninger i, hvordan du sletter billeder eller videoer, du selv har delt, anmelder billeder eller videoer, andre har delt, fjerner dit ’tag’ fra noget, andre har delt eller sletter din profil.

Slet et billede eller en video, du selv har delt

Anmeld et billede eller en video, andre har delt

Fjern dit ’tag’ fra et billede eller en video, andre har delt

Slet din profil

___________________________________________________

Slet et billede eller en video, du selv har delt

Hvis du vil slette et billede eller en video, som du selv har delt på Instagram, skal du gøre sådan her:

  1. Klik på billedet eller videoen, som du vil have slettet.  
  2. Klik på de tre prikker. De tre prikker er enten i øverste højre hjørne eller under billedet eller videoen. Det kommer lidt an på, hvilken telefon, du har.
  3. Vælg ’Slet’. Hvis andre har delt dit billede eller din video videre, vil det ikke være nok at slette det fra din egen profil.

Hvis andre har delt dit billede eller din video videre og ikke vil slette det selv, bliver du nødt til at anmelde billedet eller videoen for at få det slettet. Det kan du læse mere om under ”Anmeld et billede eller en video, andre har delt" nedenfor.


Anmeld et billede eller en video, andre har delt

Hvis du finder et billede eller en video på Instagram, som du er på, og som du gerne vil have slettet, er der forskellige ting, du kan gøre. Hvis du kender personen, så er det en god idé først at spørge personen, om de vil slette det. Hvis de ikke vil det, så bliver du nødt til at anmelde billedet eller videoen, som du gerne vil have slettet, til Instagram.

Det er lettest at anmelde til Instagram fra en computer og ikke via appen. Du anmelder et billede eller en video til Instagram sådan her:

  1. Find billedet eller videoen i Instagram-appen på din telefon.
  2. Klik på de tre prikker over billedet eller videoen.  
  3. Vælg ’Kopiér delt URL’. Send denne på en mail til dig selv – den skal du bruge senere i anmeldelsen. Instagram kan med URL-adressen senere finde frem til det billede, du vil have slettet.
  4. Gå til Instagrams anmeldelsesside
  5. Udfyld felterne på anmeldelsessiden. Det er her i anmeldelsen, at du skal bruge URL-adressen.  
  6. Når du anmelder til Instagram, er det vigtigt, at du skriver, hvorfor billedet eller videoen skal slettes. Det kan for eksempel være, fordi det er imod Instagrams regler om nøgenbilleder, eller at det er et billede/en video, der bruges til mobning.


Fjern dit 'tag' fra et billede eller en video, andre har delt

Hvis der er en, der tagger dig i et billede eller en video, som du ikke vil være tagget i, kan du fjerne tagget. Ved at fjerne tagget vil billedet eller videoen ikke blive forbundet direkte med din profil, men det vil stadig kunne findes på Instagram.

Hvis du har fundet et billede eller en video af dig selv på Instagram, som du synes, det er i orden ligger på Instagram, men som du ikke vil være tagget i, fjerner du tagget sådan her:

  1. Klik på billedet eller videoen.
  2. Klik på dit navn.
  3. Tryk på ’Flere indstillinger’.
  4. Vælg ’Fjern mig fra billedet’.

Du kan finde flere vejledninger i at skjule og fjerne tags på Instagrams hjemmeside.



Slet din profil

Hvis du vil slette hele din profil på Instagram, skal du bruge en computer og ikke appen. Du sletter din profil på Instagram sådan her:

  1. Gå ind på Instagrams sletteside
  2. Log ind med dit brugernavn og adgangskode
  3. Vælg grunden til, at du gerne vil slette din profil
  4. Skriv din adgangskode for at bekræfte
  5. Tryk på den røde knap med teksten ’Slet min konto permanent’.  Din profil på Instagram er nu slettet.

Vær opmærksom på, at du ikke kan genskabe din profil.