Sikkerchat.dk

Slet det

Det Kriminalpræventive Råd Red Barnet

Snapchat

Snapchat er et socialt medie, hvor man kan sende billeder og korte videoer - ’Snaps’, som man har redigeret, tegnet og sat digitale ’klistermærker’ på. Modtageren kan se ’Snappen’ i op til 10 sek., hvorefter den slettes. Det er dog muligt at afspille snaps en ekstra gang eller tage et billede af skærmen og gemme det på sin telefon. Snaps, som ikke sendes direkte til ens Snapvenner, men som lægges op i ens historie, kan ses så mange gange man vil, i 24 timer. Det er også muligt at chatte med sine snapvenner.

Herunder kan du finde vejledninger i, hvordan du sletter Snaps, du har delt i din historie eller sendt til andre eller chatbeskeder, samt hvordan du sletter din profil.

Slet en Snap, du har delt i din historie

Slet en Snap, du har sendt til andre

Slet en chatbesked

Slet din profil

___________________________________________________

Slet en snap, du har delt i din historie

Hvis du vil slette en Snap, du selv har delt i din historie, skal du gøre sådan her:

  1. Klik på den Snap, du gerne vil slette
  2. Klik på den lille pil i bunden af skærmen, for at vise ’menuen’ nederst
  3. Klik på symbolet af skraldespanden
  4. Klik på ’Slet’ i boksen, som vises Din Snap er nu slettet fra din historie.

Vær opmærksom på, at nogen kan have set din Snap og evt. have taget et screenshot – et billede af skærmen - i den tid, din Snap har ligget i din historie.


Slet en snap, du har sendt til andre

Hvis du vil slette en Snap, du selv har sendt til andre på Snapchat, skal du gøre sådan her:

Den eneste måde, du kan slette en Snap, som du selv har sendt, er ved at slette din Snapchat-profil inden modtageren åbner din Snap. Nederst på denne side kan du se, hvordan du sletter din Snapchat-profil.

Dette virker de fleste gange – men ikke alle gange, fordi der er mange ting, der påvirker, hvordan Snaps sendes og leveres. Dette er dog den eneste måde, som en Snap kan slettes på.

Hvis din Snap allerede er blevet åbnet af modtageren, så er det ikke muligt at slette den. Hvis modtageren har taget et screenshot, altså et billede af skærmen, eller på anden måde gemt din Snap, så kan den kun slettes af denne person selv.


Slet en chatbesked

Snapchat sletter som udgangspunkt chatbeskederne, når alle modtagere har set beskeden, og du går ud af chatsamtalen eller ud af appen.

Har du gemt beskeden, kan du dog slette den sådan her:

  1. Hold fingeren på den chatbesked, du gerne vil slette, indtil der står ’ikke gemt’
  2. Gå ud af chatsamtalen

Du har nu slettet din chatbesked. Hvis chatbeskeden ikke forsvinder, når du går ind i chatsamtalen igen, er det fordi din snapven har gemt beskeden. Hvis du vil slette beskeden, skal du kontakte din snapven og spørge om at få den slettet.


Slet din profil

Hvis du vil slette hele din profil på Snapchat, er det lettest at bruge en computer og ikke appen.

Du sletter din profil på Snapchat sådan her:

  1. Gå til Snapchats sletteside
  2. Skriv dit brugernavn og din adgangskode
  3. Sæt ’hak’ i boksen for at bekræfte, at det er dig, der logger ind og ikke en hacker-robot.
  4. Klik på ’Log ind’
  5. Indtast dit brugernavn og din adgangskode igen.
  6. Klik på ’fortsæt’.

Du har nu slettet din profil på Snapchat. Vær opmærksom på, at Snapchat gemmer din profil i 30 dage, hvor den ikke vil være synlig for andre. Men hvis du logger ind igen, så genskabes profilen. Log derfor ikke ind, hvis du fortsat gerne vil slette din profil.